Αλλαγή αυτοκόλλητου σάκου

Απομακρύνετε προσεκτικά τον υπάρχοντα τραβώντας μαλακά από πάνω προς τα κάτω. Τεντώστε με το ένα χέρι σας το δέρμα και με το άλλο τραβήξτε μαλακά το κολλητικό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Απότομες κινήσεις μπορεί να πληγώσουν το δέρμα και να το ερεθίσουν.

Το αφαιρετικό κολλητικού υλικού της Welland (Adhesive Remover σε μαντηλάκια και σπρέι) θα σας προσφέρει σημαντική βοήθεια σε αυτό το στάδιο, καθώς επιτρέπει την ανώδυνη αφαίρεση του κολλητικού υλικού και την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων κόλλας. Να θυμάστε πως τα αφαιρετικά ιατρικού κολλητικού χρειάζονται λίγο χρόνο για να δράσει.

 Πριν αφαιρέσετε το φιλμ που καλύπτει το κολλητικό, ζεστάνετε το κρατώντας το ανάμεσα στα χέρια σας ή τοποθετήστε το πάνω στο δέρμα σας για 5΄περίπου.Αφαιρέστε το φιλμ που καλύπτει/ προστατεύει το κολλητικό υλικό πριν τοποθετήσετε τον σάκο.

Για να τοποθετήσετε τον νέο σάκο βεβαιωθείτε πως το δέρμα σας είναι στεγνό. Για να κάνετε καλύτερη εφαρμογή, διπλώστε στην μέση το κολλητικό υλικό και κεντράρετε την οπή (μισοφέγγαρο) εφαρμόζοντας το αρχικά στο κάτω μέρος της στομίας (όπως στην πρώτη) εικόνα. Το κολλητικό υλικό τοποθετείται πρώτα από την κάτω μεριά της στομίας. Βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν ζάρες ανάμεσα στο δέρμα και το αυτοκόλλητο (αν υπάρχουν τεντώστε το δέρμα).

Αφού τοποθετήσετε το κολλητικό, πιέστε το ελαφρά με τα δάκτυλα σας ξεκινώντας από το κέντρο γύρω από την στομία και δουλεύοντας προς τις άκρες μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει κολλήσει σταθερά. Εάν η εφαρμογή του σάκου δεν είναι στεγανή πρέπει να τον αντικαταστήσετε αμέσως έστω και αν τον τοποθετήσατε πρόσφατα.