Αλλαγή συστήματος 2 τεμαχίων (σάκος και βάση)

Αρχικά αφαιρέστε τον χρησιμοποιημένο σάκο. Με το ένα χέρι κρατήστε σταθερό το κολλητικό και με το άλλο τραβήξτε μαλακά το «αυτάκι» του σάκου και αφαιρέστε τον.

Στην συνέχεια απομακρύνετε προσεκτικά το κολλητικό υλικό (βάση). Τεντώστε με το ένα χέρι σας το δέρμα και με το άλλο τραβήξτε μαλακά το κολλητικό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Απότομες κινήσεις μπορεί να πληγώσουν το δέρμα και να το ερεθίσουν.

Το αφαιρετικό κολλητικού υλικού της Welland (Adhesive Remover σε μαντηλάκια και σπρέι) θα σας προσφέρει σημαντική βοήθεια σε αυτό το στάδιο, καθώς επιτρέπει την ανώδυνη αφαίρεση του κολλητικού υλικού και την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων κόλλας.

Προσαρμόστε το κολλητικό υλικό της νέας βάσης στο μέγεθος και το σχήμα του στομίου και καθαρίστε καλά στομία και περιστομικό δέρμα. 

Πριν αφαιρέσετε το φιλμ που καλύπτει το κολλητικό, ζεστάνετε το κρατώντας το ανάμεσα στα χέρια σας ή τοποθετήστε το πάνω στο δέρμα σας για 5΄περίπου. Αφαιρέστε το φιλμ που καλύπτει/ προστατεύει το κολλητικό υλικό και τοποθετείστε τον σάκο.

Τοποθετήστε την βάση πάνω από την στομία, εφαρμόστε και πιέστε ελαφρά. Βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν ζάρες ανάμεσα στο δέρμα και το αυτοκόλλητο (αν υπάρχουν τεντώστε το δέρμα). 
Πιέστε ελαφρά με τα δάκτυλα τη βάση ξεκινώντας από το κέντρο γύρω από την στομία και δουλεύοντας προς τις άκρες μέχρι να σιγουρευτείτε πως κόλλησε σταθερά.

Τοποθετείστε τον σάκο πάνω στον δακτύλιο της βάσης ξεκινώντας από το κάτω μέρος. Βεβαιωθείτε πως ο μαλακός δακτύλιος του σάκου εφαρμόζει καλά πάνω στον δακτύλιο της βάσης.

Με τον σάκο τοποθετημένο πάνω στην βάση, πιάστε το ένα αυτάκι της ταινίας (με μπλε χρώμα) και αφαιρέστε την κυκλικά (είτε αριστερόστροφα είτε δεξιόστροφα). Η ταινία αυτή προστατεύει το κολλητικό υλικό μέχρι την εφαρμογή του σάκου πάνω στην βάση.

Αφού αφαιρεθεί η ειδική ταινία ελέγξτε πως ο σάκος έχει κολλήσει καλά, δουλεύοντας με τα δάκτυλα κυκλικά γύρω από τον δακτύλιο της βάσης.

Εάν η εφαρμογή του κολλητικού δεν είναι στεγανή πρέπει να τον αντικαταστήσετε αμέσως έστω και αν τον τοποθετήσατε πρόσφατα.