Χρήση ζώνης και υδροστατικής πάστας

Χρήση ζώνης

Η χρήση ζώνης είναι προαιρετική. Στον αυτοκόλλητο σάκο θα πρέπει να προσαρμόσετε πρώτα τον ειδικό δακτύλιο εφαρμογής ζώνης. Η διαδικασία είναι απλή με την τοποθέτηση του δακτυλίου ανάμεσα από το κολλητικό υλικό και τον σάκο (βλ. φωτογραφία).

Στο σύστημα 2 τεμαχίων, οι βάσεις διαθέτουν ενσωματωμένες υποδοχές για την εφαρμογή ζώνης

Χρήση υδροστατικής πάστας

Ουλές και πτυχές στο δέρμα γύρω από την στομία μπορούν να προκαλέσουν διαρροές. Λύση σε αυτές τις περιπτώσεις προσφέρουν οι ειδικές πάστες που δρουν υδροστατικά και καλύπτουν πτυχές και ουλές διαμορφώνοντας μια λεία επιφάνεια, για καλύτερη επαφή του κολλητικού υλικού με το δέρμα. 
Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα συλλογής 2 τμχ μην αλλάζετε νωρίτερα τη βάση εκτός εάν υπάρχουν θέματα διαρροών ή δερματίτιδας.
Οι πάστες διατίθενται σε 2 μορφές. 

A) Οι πλαστελίνες- δακτύλιοι (Hyperseal Washers) διατίθενται σε ατομικές συσκευασίες και προσαρμόζονται εύκολα γύρω από το στόμιο δημιουργώντας μια λεία και επίπεδη επιφάνεια πάνω στην οποία μπορεί να κολλήσει το υλικό.

Β) Η πάστα διατίθεται σε σωληνάριο (Stoma Paste). Ένας τρόπος εφαρμογής είναι να τοποθετήσετε την πάστα πάνω στο κολλητικό, περίπου 1cm πιο μέσα από την οπή. Εφαρμόζοντας το κολλητικό και πιέζοντας ελαφρά, η πάστα θα απλώσει και θα καλύψει τα σημεία στα οποία ο σάκος δεν εφαρμόζει απόλυτα πάνω στο δέρμα.
Εναλλακτικά βρέξτε τα δάκτυλα σας με νερό (ώστε να μην κολλήσει η πάστα πάνω τους) και εφαρμόστε την απευθείας πάνω στο δέρμα, στα σημεία που χρειάζεται.